دمبل گیاهی است از تیره ریشه‌داران رده قارچ‌ها که در تداول عامه به قارچ‌های خوراکی و قارچ‌های چتری و کلاهکداری اطلاق می شود و پس از بارش باران می روید.مردم منطقه لارستان در فصل زمستان و بهار پس از بارش باران برای جمع آوری دمبل به صحراهای اطراف رفته و برای پیدا کردن آن در صحرا و کوهها به جستجو می پردازند که هم یک نوع تفریح برای مردم بوده و هم یک  غذای خوشمزه برای آنها می باشد. هر سالی که باران خوبی ببارد مقدار دمبل در منطقه زیاد بوده و به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود و درآمد خوبی برای مردم منطقه می باشد. در محل رویش دمبل خاک روی آن بلند شده که در زبان محلی به آن تمپلک (Tompolak) می گویند و در تصویر زیر نشان داده شده است.

دمبل در زیر زمین

طرز مصرف

پس از جمع آوری دمبل آنها را خوب تمیز نموده و آنرا کباب نموده یا  با تخم مرغ قاطی می کنند.همچنین می توان آنرا به صورت خورش همراه با برنج یا نان مصرف نمود که غذای بسیار خوشمزه ای است. در تصویر زیر نمونه هایی از دمبل نشان داده شده است.

 دمبل

 رنگ دل (Dol)  سفید و  رنگ خیر (Kheyr) قرمز می باشد.